Aletta Jacobs 1854-1929 (Dutch Edition) - download pdf or read online

By Mineke Bosch

Iedereen kent haar als de eerste vrouw in Nederland die werd toegelaten tot een universiteit, de eerste vrouw die afstudeerde als arts, de eerste vrouw die promoveerde, de eerste vrouw die een artsenpraktijk opende en de eerste vrouw die zich op een kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wilde laten plaatsen. Maar wie was once deze eigenzinnige vrouw die met grote vanzelfsprekendheid haar plek in de wereld opeiste? Gedreven door een onwrikbaar gevoel voor rechtvaardigheid betwistte Aletta Jacobs waar zij kon de fatsoensregels die vrouwen belemmerden in hun vrijheid. Zij werd uiteindelijk de spil en de ziel van de Nederlandse beweging voor vrouwenkiesrecht. Haar wapens waren een scherp politiek en strategisch inzicht, humor, toewijding, idealisme, onuitputtelijke energie en doorzettingsvermogen.

Met gevoel voor het sprekende aspect beschrijft Mineke Bosch de lange weg die Aletta Jacobs aflegde van 'eenvoudig dorpskind' uit een joods doktersgezin in de Groningse veenkoloniën tot wereldburgeres die op bezoek ging bij de paus én de president van Amerika om rooster persoonlijk de resoluties van het Haagse Vrouwencongres voor de vrede aan te bieden.

Aletta Jacobs 1854-1929. Een onwrikbaar geloof in rechtvaardigheid verschijnt in de reeks biografieën geïnitieerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Show description

Read or Download Aletta Jacobs 1854-1929 (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Download PDF by Nicolaas Matsier: Heimwee naar het heden (Dutch Edition)

Matsier zou over een sigarenbandje een adembenemend verhaal kunnen schrijven en over drie sigarenbandjes een mystery. ' - Gerrit Komrij

Get Gloria in excelsis deo (Dutch Edition) PDF

Ondanks haar bescheiden afkomst dochter van een fruitkweker gaat Anna (1929) studeren en bouwt ze een carrière op als advocaat. Ze is succesvol, trouwt met een gynaecoloog, en krijgt zes dochters, onder wie Mare. Het jongste meisje, Elke, heeft het syndroom van Down. Dertig jaar later vraagt Mare zich af waarom zij geen herinneringen heeft aan haar vroegste kinderjaren.

Download e-book for kindle: We zijn onszelf niet (Dutch Edition) by Matthew Thomas,Saskia van der Lingen,Caroline Meijer

Eileen, enig sort van eenvoudige Ierse immigranten, wil de Amerikaanse droom van haar ouders waarmaken. Wanneer ze als jonge verpleegster Ed ontmoet, een talentvolle hersenonderzoeker die in niets lijkt op de mannen die ze tot dan toe heeft gekend, verwacht ze dat hij haar het kosmopolitische bestaan zal geven waarnaar ze zo verlangt.

Download e-book for kindle: Leandro (Dutch Edition) by Marjan Tulp

Uit liefde voor het paard besluiten Julia, Yana en Maria een probleempaard te kopen en te helpen. Het wordt hun gezamenlijke undertaking. Hoofdredacteur Julia schrijft over het paard in het journal Galop, paardenfluisteraar Yana traint het paard en osteopaat Maria behandelt hem. Het paard dat op hun pad komt is Leandro, een vijfjarige Akhal-teke-schimmelhengst, die in zijn geboorteland Turkmenistan in keiharde omstandigheden leefde en daar diepe trauma's aan overhield.

Additional resources for Aletta Jacobs 1854-1929 (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Aletta Jacobs 1854-1929 (Dutch Edition) by Mineke Bosch


by Joseph
4.5

Rated 4.23 of 5 – based on 36 votes